Huis voor € 519.000

Hoogstraat 25, 8000 Brugge
In het hart van Brugge, op een boogscheut van de Burg en de Markt, bevindt zich dit historisch handelspand mét woonst, genaamd "DE KROON". De verwijzing naar deze benaming is tevens terug te vinden in het opschrift op de puibalk van de winkelpui waarop staat vermeld: "DIT HUYS IS DE KROON GHENAEMT".

Dit uitzonderlijk pand is een breedhuis van drie traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een zadeldak bedekt met Vlaamse pannen. De oude kern van deze woning dateert uit de 14de - 15de eeuw. Het interieur wordt verrijkt door het knappe portaal met blauw-witte faiencetegels, schouwen, prachtige nissen en antieke vloeren. 

Dit beschermd monument kan worden aangekocht aan het verlaagd verkooprecht (registratierecht), mits het voldoen aan specifieke voorwaarden. Voor dit uitzonderlijk historisch pand is reeds een goedgekeurd beheersplan ter beschikking.

Indeling:
Bij het betreden van de woning valt meteen het ruime souterrain op. Deze veelzijdige ruimte biedt talloze mogelijkheden voor creatieve geesten, ambachtslieden of eenieder die behoefte heeft aan extra ruimte voor projecten, opslag of andere activiteiten.

Op het gelijkvloers bevindt zich een prachtige handelsruimte, ideaal voor wie een eigen zaak wenst op te starten of voort te zetten. De binnentuin biedt een oase van rust midden in de stad, perfect voor een ontspannen koffiepauze of een plek om klanten te ontvangen in een aangename omgeving.

De eerste verdieping is gereserveerd voor de woonkamer dat bestaat uit een gezellig salon en een moderne leefkeuken voorzien van gloednieuwe apparatuur. Hier geniet je van comfort en een warme sfeer, perfect om te ontspannen, koken of dineren met familie en vrienden.

De tweede verdieping herbergt twee ruime slaapkamers, elk met een eigen badkamer. Deze kamers bieden privacy en comfort, waardoor ze de perfecte toevluchtsoorden zijn na een drukke dag.

Tenslotte leidt een trap je naar de derde verdieping, waar zich een ruime zolder bevindt. Deze zolderruimte biedt talloze mogelijkheden tot verbouwing, zoals het creëren van een extra slaapkamer met mezzanine, een studeerkamer of een hobbyruimte, die naar eigen wens kan worden ingericht.

Kortom: deze woning biedt dé perfecte balans tussen werk- en privéleven, met aandacht voor details en modern comfort. Welkom thuis!

Bent u op zoek naar een karaktervol pand waar u uw eigen touch aan kan geven? Contacteer ons voor meer info of een bezoek via:
    - +32 472 33 50 60 of jan@drpvastgoed.be (Jan)
    - +32 476 33 27 58 of didier@drpvastgoed.be (Didier)
2 slaapkamer(s)
EPC: 185 kWh/m2/jaar

Kenmerken

Vertegenwoordiger

Naam
Jan De Ruyter
Tel.
GSM
E-mail

Bebouwing

Algemene staat
Instapklaar
Elektriciteitscertificaat
Ja, Conform

Financiële info

Prijs
€ 519.000

Comfort

Beglazing
Dubbele
Dak
Geïsoleerd
Aardgas
Ja
Distributie
Ja
Elektriciteit
Ja
Internet
Ja
Regenwater
Ja
Riolering
Ja
Stadswater
Ja
Telefoon
Ja

Indeling

Gelijkvloers

Handelsruimte
3x Toilet
1 m²

Verdieping 1

Leefruimte
Keuken

Verdieping 2

2x Slaapkamer

Verdieping 3

Zolder

Ruimtelijke ordening

Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone
Niet van toepassing
G(ebouw)-score info
A
P(erceel)-score info
A
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Bouwvergunning
Bouw vergund
Verkavelingsvergunning
Neen
Voorkooprecht
Neen
As-built attest
Neen
Beschermd erfgoed
Ja
Geïnventariseerd erfgoed
Beschermd monument
Renovatieplicht
Neen

EPC gegevens

EPC
185 kWh/m2/jaar
EPC ref.
20221222-0002762589-RES-1
Label
epc waarde b

Ik wens meer informatie

Gelieve een geldige voornaam in te geven.
Gelieve een geldige naam in te geven.
Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.
Gelieve een geldige telefoon- en/of GSM-nummer in te geven.